Geslaagde editie 2018

Op zondag 2 september 2018 vond de lustrumeditie van het Boerengolftoernooi Kerkrade plaats. De Ronde Tafel 171 Kerkrade bundelt voor deze activiteit traditioneel de krachten met de Kiwanis Kerkrade Landgraaf.

Op het boerenlandgoed van Kiwanislid Bert Lanckohr worden op zaterdag de voorbereidingen getroffen voor de 5e editie van het toernooi. De 18 holes worden uitgezet en uitgegraven. De holesponsorbordjes worden geplaatst, de tent wordt opgezet en de tap aangesloten. Zelfs een springkussen voor de kinderen wordt klaargezet.

 

Op zondag, na laatste inspectie van de golfclubs en de tap, wachten de heren van de organisatie onder de stralende zon op de 25 teams die de uitdaging aangaan om een minivoetbal met een houten klomp aan een stok, in zo min mogelijk slagen in het gat te krijgen.

Na indeling van de teams en de uitleg van het spel door spreekstalmeester Jorn Ballas (RT171) gaan de teams van start. Met veel gelach, en fanatiek spel wagen de teams zich aan de 18 holes. Tijdens het spel worden de deelnemers voorzien van een drankje middels een mobiele tap op een buggy. Tijdens het circa 5 uur durende spel werden nog 2 pauzes ingelast waarin de spelers en toeschouwers mogelijkheid hadden om de innerlijke mens te versterken middels een drankje of iets warms van de BBQ.

Nadat de teams de 18 holes hadden voltooid werden de scores geteld. De top 3 teams kregen de prijzen uitgereikt en na een snelle rekensom kon bekend gemaakt worden dat het evenement een prachtig bedrag van €5.171,- had opgebracht.

“Het is een getest en bewezen concept, waar we in inmiddels al 5 edities voor het goede doel mooie bedragen hebben kunnen ophalen. Ik denk dat ik namens beide service clubs spreek dat er absoluut een volgende editie zal plaatsvinden”, stelt Ric Peters, voorzitter van de Boerengolfcommissie namens de Kiwanis.

Normaal gesproken kiezen de clubs een eigen goed doel, maar voor deze editie schaart de Kiwanis zich achter het door de Ronde Tafel 171 Kerkrade gekozen doel. De volledige opbrengst gaat naar stichting FTE, het welbekende project van de NTR.